/

Månederne på fransk – En grundig forklaring og information

Introduktion til månederne på fransk

At lære månederne på forskellige sprog er en nyttig færdighed, især hvis du rejser eller har interesse for fremmedsprog. I denne artikel vil vi udforske månederne på fransk, et smukt sprog der tales af millioner af mennesker over hele verden. Vi vil se på en liste over månederne på fransk, udtalen af dem, hvordan de bruges i sætninger og endda eksempler på deres anvendelse. Lad os begynde!

Hvad er månederne på fransk?

Månederne på fransk er de navne, der bruges til at identificere de forskellige måneder i året på det franske sprog. Ligegyldigt om du ønsker at lære det franske sprog eller bare ønsker at kende månederne for at kunne kommunikere bedre med fransktalende mennesker, er det nyttigt at have denne viden.

En liste over månederne på fransk

Januar – Janvier

Januar er den første måned i året, og på fransk hedder den “Janvier”. Det er en tid, hvor mange mennesker sætter sig nye mål og fejrer nytåret.

Februar – Février

Februar er den anden måned i året, og på fransk hedder den “Février”. Det er en kort måned, men den er kendt for at være måneden for kærlighed og romantik, da Valentinsdag falder i denne måned.

Marts – Mars

Marts er den tredje måned i året, og på fransk hedder den “Mars”. Det er en tid, hvor foråret begynder at vise sig, og mange mennesker ser frem til varmere vejr og blomstrende natur.

April – Avril

April er den fjerde måned i året, og på fransk hedder den “Avril”. Det er en tid, hvor mange mennesker fejrer påske og nyder de første tegn på forår.

Maj – Mai

Maj er den femte måned i året, og på fransk hedder den “Mai”. Det er en tid, hvor vejret bliver varmere, og mange mennesker nyder udendørsaktiviteter og blomster i fuldt flor.

Juni – Juin

Juni er den sjette måned i året, og på fransk hedder den “Juin”. Det er en tid, hvor sommeren officielt begynder, og mange mennesker ser frem til ferier og solrige dage.

Juli – Juillet

Juli er den syvende måned i året, og på fransk hedder den “Juillet”. Det er en tid, hvor mange mennesker tager på ferie og nyder det varme vejr.

August – Août

August er den ottende måned i året, og på fransk hedder den “Août”. Det er en tid, hvor mange mennesker fortsat nyder sommeren og gør det meste ud af de lange dage.

September – Septembre

September er den niende måned i året, og på fransk hedder den “Septembre”. Det er en tid, hvor mange mennesker vender tilbage til arbejde eller skole efter sommerferien, og hvor efteråret begynder at vise sig.

Oktober – Octobre

Oktober er den tiende måned i året, og på fransk hedder den “Octobre”. Det er en tid, hvor mange mennesker nyder efteråret med farverige blade og forbereder sig på Halloween.

November – Novembre

November er den ellevte måned i året, og på fransk hedder den “Novembre”. Det er en tid, hvor vejret bliver koldere, og mange mennesker begynder at forberede sig på vinteren og de kommende helligdage.

December – Décembre

December er den tolvte og sidste måned i året, og på fransk hedder den “Décembre”. Det er en tid, hvor mange mennesker fejrer jul og nytårsaften og ser frem til et nyt år.

Udtale af månederne på fransk

Hvordan udtaler man månederne på fransk?

Udtalen af månederne på fransk kan være anderledes end den danske udtale, så det er vigtigt at lære de korrekte udtalelser. Her er en guide til udtalen af hver måned på fransk:

 • Janvier – [ʒɑ̃vje]
 • Février – [fevʁje]
 • Mars – [maʁs]
 • Avril – [avʁil]
 • Mai – [mɛ]
 • Juin – [ʒɥɛ̃]
 • Juillet – [ʒɥijɛ]
 • Août – [u]
 • Septembre – [sɛptɑ̃bʁ]
 • Octobre – [ɔktɔbʁ]
 • Novembre – [nɔvɑ̃bʁ]
 • Décembre – [desɑ̃bʁ]

Brug af månederne på fransk

Anvendelse af månederne i sætninger

Månederne på fransk bruges på samme måde som på dansk, når de refererer til en bestemt måned i kalenderen. Her er nogle eksempler på, hvordan man kan bruge månederne i sætninger:

 • Jeg har fødselsdag i januar. (I have a birthday in January.)
 • Vi skal på ferie i august. (We are going on vacation in August.)
 • Hun blev født i november. (She was born in November.)

Eksempler på månederne på fransk

Eksempelsætninger med månederne på fransk

Her er nogle eksempelsætninger, der viser brugen af månederne på fransk:

 • Je vais en vacances en juillet. (Jeg tager på ferie i juli.)
 • Mon anniversaire est en mars. (Min fødselsdag er i marts.)
 • Nous célébrons Noël en décembre. (Vi fejrer jul i december.)

Relaterede emner

Månederne på andre sprog

Hvis du er interesseret i at lære månederne på andre sprog, kan du også udforske vores artikler om månederne på engelsk, tysk, spansk og mange andre sprog.

Kulturelle begivenheder og fejringer i de franske måneder

De forskellige måneder på året har også kulturelle begivenheder og fejringer, der er unikke for Frankrig. Læs vores artikel om kulturelle begivenheder og fejringer i de franske måneder for at lære mere om dette spændende emne.

Afslutning

Opsummering af månederne på fransk

I denne artikel har vi udforsket månederne på fransk. Vi har set på en liste over månederne, deres udtale, hvordan de bruges i sætninger og endda eksempler på deres anvendelse. Ved at lære månederne på fransk kan du udvide dine sprogkundskaber og kommunikere bedre med fransktalende mennesker. Vi håber, at denne artikel har været nyttig, og at du nu har en bedre forståelse af månederne på fransk.

Post Tags: